Home » Expertise » Onder professoren: Zomaar een bonus – Wat is een bonus?

Wij bevinden ons vlak bij het Sint-Pietersstation en Gent in de Boekhandel Limerick, een van de weinige echt onafhankelijke boekhandels die in Vlaanderen nog overblijven. Je vindt er boeken in de taal van Vondel, Shakespeare, Molière, Goethe of zelfs Strindberg. Drie ruimtes zijn volgestouwd  met Nederlandse, Engelse, Franse, Duitse, Zweedse en vertaalde literatuur in al haar vormen, kinderboeken, poëzie, boeken over filosofie, psychologie, wetenschap, geschiedenis en actualiteit. Helemaal achteraan stoot je op een heel bijzondere kamer: de Hermanskamer, genoemd naar Willem-Frederik Hermans, een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers uit de twintigste eeuw.
In die kamer, die daartoe speciaal werd ontworpen, bevindt zich sinds 2013 de collectie schrijfmachines van de auteur van iconische werken als De Tranen der acacia’s, De donkere kamer van Damokles en Nooit meer slapen, zoals alle werken van Hermans hier verkrijgbaar.

Willem Frederik Hermans is ook de auteur van Onder professoren, een roman uit 1975. Onder deze titel en in deze kamer wisselen professoren van de Vlaamse rechtsfaculteiten van gedachten over een bepaald onderwerp. Zij willen zich daarmee niet profileren als Mandarijnen op zwavelzuur, nog maar eens een titel van Hermans, meer bepaald van een verzameling polemische stukken van zijn hand. Evenmin willen zij zich de titel toe-eigenen van Ik heb altijd gelijk, een roman van Hermans uit 1951. Neen, zij willen in een kort tijdsbestek debatteren over een onderwerp uit hun vakgebied en daarmee vanuit hun academische achtergrond bijdragen tot het juridische discours.
In deze eerste afleveringen is de inleider en moderator is Anne Knops, zelf juriste en directeur-uitgever van Knops Publishing, onder wiens ruime parasol ook de juridische nieuwswebsite Jubel terug te vinden is. De debatterende professoren zijn Willy van Eeckhoutte, Wilfried Rauws en Frank Hendrickx.

Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jubel Jobs

Als Account Manager  maak je deel uit van het Sales Team van Knowlex. Knowl

KnopsPublishing is een snel groeiend bedrijf actief in de juridische markte

KnopsPublishing is een meertalige uitgever voor de fiscale, financiële en j